Cajun visfilets (magnetron recept)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
2 lente uitjes
2 el olie
2 el. gehakte peterselie
1 blikje tomatenpuree
½ citroen uitgeperst
600 g visfilets
¼ tl witte peper
¼ tl paprikapoeder
2 el uienpoeder
2 tl knoflookpoeder
½ tl tijm
p&z
Bereiden
- De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen.
- De draden van de bleekselderij verwijderen, de stengels wassen en in plakjes snijden.
- De paprika in blokjes snijden en de lente-uitjes met het groen wassen en klein snijden.
- De olie in een ovenvaste schaal van circa 1 liter inhoud (onafgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen.
- De ui en de knoflook hierin doen en (onafgedekt) 2 minuten fruiten.
- Dan de bleekselderij, paprika, lente-uitjes en peterselie toevoegen en (onafgedekt) 4 minuten op 100% verwarmen.
- Tot slot de tomatenpuree, het citroensap, 2 deciliter water en enkele druppels pepersaus erdoor roeren en de saus (afgedekt) 5-7 minuten op 100% verwarmen.
- Op smaak brengen.
- Intussen de visfilets in een ondiepe schaal leggen en met de witte, zwarte en cayennepeper, het paprika-, uien- en knoflookpoeder en de tijm bestrooien.
- De dunne delen van de vis dubbel slaan, de vis met de dikke delen naar buiten in de schaal leggen.
- De saus erover schenken en alles (afgedekt) 9-10 minuten op 100% verwarmen.
- Enkele minuten laten nagaren alvorens te serveren.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Noorse stokvis met garnalen en mosselen
Zalmforelfilet
Heilbot met schorsenerengratin
Noorse zalm Thord Kra-tiem Phrik Thai (4 porties)
Garnalensoep